Quantcast
Channel: Slottsträdgården Ulriksdal
Viewing all 125 articles
Browse latest View live

Vintertips från Uteträdgården

$
0
0

Snön ligger djup, julen stundar och solen har viktigare saker för sig än att titta på norra halvklotet. På vintern kan man med gott samvete helt enkelt strunta i trädgården. Se till att borsta av tung snö från häckar, buskar och barrväxter som kan ta skada av tyngden. Mata fåglarna. Prova en ny sorts te.

För oss trädgårdsmästare är vintern en väldigt inspirerande tid, tro det eller ej. Nu finns tid och ork till att slå i böcker, utveckla idéer för nästa säsong och att bättra på växtkunskapen. Några av våra favoriter för att ge trädgården karaktär under vintern är:

  • Acer griseum – Kopparlönnen med flagnande bark, är vacker året runt.
  • Betula nigra ‘Little King’ – En dvärgform av svartbjörk med vackert flagnande bark.
  • Prunus serrula – Glanskörbäret är en klassiker med sin metalliskt röda stam.
  • Tilia cordata ‘Midwinter Fire’ – Skogslind med kraftigt röda årsskott, ett perfekt träd att hamla.
  • Juniperus communis ‘Vembö’ – En stram pelar-en som ger djup till trädgården.
  • Pinus heldreichii ‘Compact Gem’- Ormskinnstall med kompakt och symmetriskt växtsätt.
    Barren är friskt gröna, uppåtriktade.
  • Rhododendron yakushimanum ‘Koichiro Wada’ – Yakushimanum-rhododendron som bildar
    en tät kudde med filtiga blad.

Vi på uteträdgården vill gärna ge några tips på inspirerande
läsning under de mörka vintermånaderna:

peter-korn
Odling på växternas villkor
(Korn, Peter 2012)
”Jag har de senaste 15 åren odlat växter från många olika miljöer från hela världen. I min trädgård försöker jag återskapa de naturliga förutsättningar som råder på växtens ursprungs-miljö och det är framförallt det min bok handlar om. Boken hjälper er att förstå varför vissa växter är svårodlade och hur man kan lösa det genom utnyttja olika befintliga förutsättningar i sin trädgård.”
piet
Landscapes in landscapes
(Odoulf, Piet – 2011)
Rikligt med bilder som visar 23 av Oudolfs vackraste trädgårdar på olika platser i världen. Såväl offentliga som privata anläggningar med ståndortsanpassade perennplanteringar.
mycelium
Mycelium Running
(Stamets, Paul – 2004)
En manual för att hela jorden och skapa hållbara skogar med hjälp av svampodling, med myceliumbaserade lösningar för att rena förorenat vatten, giftiga utsläpp och andra ekologiska utmaningar. Rekommenderas starkt till den som vill förstå levande jordar, kompostering och mykorrhiza bättre!
one-straw
The One-Straw Revolution
(Fukuoka, Masanobu – 2009)
Revolutionerade bok om naturligt jordbruk, där naturen utför de flesta arbetsmoment förutom sådd och skörd. Efter 25 års experimenterande har Fukuoka låtit naturen ta kontrollen över hans odlingar av ris, råg och citrus. Han förmedlar sin tro på att människans intellekt är för begränsat för att kontrollera naturen, och att moderna metoder bara leder till onödigt arbete och resursslöseri. Praktisk, filosofisk, och mycket inspirerande!
emerald
The Emerald Planet – How plants changed Earth’s History
(Beerling, David – 2008)
I detalj om växternas evolution på jorden, och deras huvudroll i skapandet av det globala klimatet. Ger fascinerande insikter om hur levande planeten egentligen är, och hur beroende allt landlevande liv är av växterna.
jean
Mannen som planterade träd
(Giono, Jean – 2006)
En liten bok om en ensam herde som ägnar sitt liv åt att systematiskt plantera träd på Provences högslätter. Så kommer hela trakten att leva upp igen, med grönskande skogar, porlande bäckar och nya bosättare i de övergivna byarna.

vinter-i-tradgarden-slottstradgarden_ulriksdal-5
Vinter i trädgården  I  Slottsträdgården Ulriksdal


Kurser & föredrag 2013

$
0
0

Passa på att förkovra dig i vår! Nu är vårens kurser lagda så passa på att boka in ett av våra föredrag redan nu. Föredrag är också en uppskattad present så varför inte ge bort ett föredrag som gåva!?

FEBRUARI

Sten i trädgården 12 februari
Vi tar ett helhetsgrepp om trädgårdens hårdgjorda ytor. Vi kommer att titta på inspirerande bilder av lyckade stenytor, titta och känna på olika stenmaterial och få alla nödvändiga råd som kan behövas för att lyckas med stenläggningen.

Anläggning 19 februari
Trädgårdsanläggning är ett hantverk. För ett lyckat resultat krävs kunskap, erfarenhet och material av god kvalitet. Ta tillfället i akt att träffa en proffessionell anläggare som delar med sig av kunskap och goda råd.

Olivoljeskola 21 februari
På ett avslappnat sätt får ni lära er om olivoljan; från olivträd till det kulinariska köket och dess hälsobringande egenskaper.

MARS

Innergårdens möjligheter 5 mars
En komprimerad och innehållsrik föreläsning om innergårdens funktion och möjligheter. Vi gör en historisk återblick, ser på innergården från ovan och lägger slutligt fokus på bostadsgårdens betydelse idag.

Beskärning av buskar och träd  12 mars
Vi går igenom beskärningens grunder och svarar på frågorna; Vad beskär jag? När beskär jag? Hur beskär jag?

Helgkurs i Trädgårdsdesign 15 – 17 mars
Planera din drömträdgård med oss! Målsättningen med kursen i trädgårdsdesign är att du ska få grundverktygen för att själv kunna planera en funktionell och vacker trädgård.

Trädgårdens grunder med Bosse Rappne 19 mars
Bosse delar med sig av sin kunskap och erfarenheter om trädgårdens alla delar, från jord och kompost till design.

Perenner 26 mars
En innehållsrik föreläsning om trädgårdens fleråriga örtartade växter. Låt perennerna avlösa varandra och få prunkande planteringar från tidig vår till sen höst.

APRIL

Träd & buskar 9 april
De vedartade växterna utgör stommen i trädgården och det är viktigt att välja rätt i djungeln av träd och buskar. Vi rekommenderar våra favoriter för olika lägen, tittar på betydelsen…

Klicka här för bokning och mer information om våra kurser

En fröjdefull jul!

$
0
0

Nu tänker vi luta oss tillbaka ett par dagar, och njuta i fulla drag av julen tillsammans med våra nära och kära.
Vi önskar er alla en god och fröjdefull jul! Hoppas vi ses igen under mellandagarna!

/Bosse Rappne med personal.

ÖPPETTIDER I JUL
Julafton: STÄNGT
Juldagen: STÄNGT
Annandagen: STÄNGT

Läs mer om våra öppettider här

 

Uppehåll med vår vegetariska buffé

$
0
0

Precis som vanligt gör vi ett litet juluppehåll med vår vegetariska buffé. Vi börjar servera buffén igen den 7 januari. Fram tills dess fokuserar vi på sött och gott i form av hembakta kakor, tårtbitar m.m. Självfallet kommer vi att ha matiga smörgåsar och annat gott som mättar. Laura och José-Luis och de andra i restaurangen önskar er varmt välkomna under mellandagarna!

Läs mer om våra öppettider under helgerna här

Nyårsvackert med Julrosor!

$
0
0

Ring in det nya året med vintervita julrosor! Här har vi gjort två enkla arrangemang med mycket skogskänsla. Fina att ge bort eller som bordsprydnad till nyårsmiddagen!

Blomsterarrangemang till nyår  I  Slottsträdgården Ulriksdal

I det första arrangemanget har vi gjort ett fint blickfång med en knoppig julros i ett genomskinligt kärl. Vi har dolt jordklumpen med mossa och dekorerat med några slingor spansk mossa, kuddmossa och slipade glasbitar. Använd dekorationer som du har hemma, små silvriga julgranskulor är perfekta att använda! Tänk på att vara mycket försiktig med vattningen om du använder kärl utan hål i botten.

I det andra arrangemanget har vi använt julrosor och lyxat till det med en vit brudorkidé, vit hyacint för doftens skull och åderblad. Vi har dolt jorden med grönmossa. Även här gäller det att vara försiktig med vattningen.

Så här sköter du din Julros

Helleborus niger

Blomma och bladverk: 
Blommorna är 4-7 cm i diameter och sitter insmugna bland bladskaften. Blomman är vit med grönt öga med tonad rosa baksida. Bladen är vintergröna. Julrosen blir ca 30 cm. hög.

Placering inomhus: Ställs ljust (men ej i direkt sol) och gärna svalt för längre blomning! Låt ej torka ut – jämn vattning.

Efter blomning: Ställ gärna Julrosen ljust och svalt. När tjälen gått ur marken kan du plantera ut plantan i trädgården!

Placering utomhus: Julrosor trivs allra bäst i halvskugga. Idealiska platser att plantera på är under glesa buskar och träd med vandrande skugga.

Jord: Bör vara ganska djup, mullrik och väldränerad. Julrosen trivs bäst i kalkrika jordar med ett pH runt 7, men brukar inte vara så nogräknade.

Övrigt: Julrosen är vintergrön, härdig perenn. Plantan är giftig!

Vitt till nyår!

$
0
0

Ska du bort på nyårsfest eller ha fest själv?! Om du ska ha fest hemma; städa bort alla röda juldetaljer och lämna kvar gröna kvistar och ris, silverkulor och annat som har lite ”glitter och glam” över sig och fyll på med vita blommor. Vita tulpaner och snittamaryllis,  julrosor och orkidéer är utmärkta tips för att få in nyårskänsla i din festdekor!

Även värdinnan kommer att uppskatta ”ett fång vitt” till nyår!

Hej våren!

$
0
0

I Trädgårdsbutiken ligger vi alltid några steg före i tiden och vi börjar det nya året med att säga hej till våren! Vi fyller på med vårens växter (som givetvis går i härliga pastellfärger), och rensar ut julen. Bland annat detta är aktuellt i butiken under den här veckan:

  • Vi rear ut ett urval av våra juldekorationer, upp till 70% rabatt på vissa varor!
  • På verandan finns ljuvliga kvistar av bl.a. syrén och körsbär
  • På kruka finns också exempelvis krokus, iris, tulpaner och snödroppar
  • Årets första primulor och ampelvioler finns hemma!
  • Vi börjar förbereda för självplock av tulpaner i Orangeriet som startar den 4 januari
  • Bland krukväxterna har vi underbara exemplar av blommande Clivia!

Varmt välkomna!

Självplock av tulpaner

$
0
0

Idag rivstartar vi våren med att bjuda in er till vårt självplock av tulpaner i Orangeriet. Här kan du ”tulpanfrossa” bland flera vackra sorter – och skörda själv! I nästan två månader är vårt orangeri fyllt av knubbiga och frasiga tulpaner, och vill man inte skörda med sig en bunt hem, så går det lika bra att ladda själen med den härliga blomsterprakten som alla tulpaner bjuder på.

Som vanligt så gör vi en mjukstart med antalet sorter och fyller successivt på med fler under den kommande veckan.

Varmt välkomna in i Orangeriet!

Självplock av tulpaner  I  Slottsträdgården Ulriksdal

Bilderna är tagna under tidigare år.


Vegetarisk njutning!

$
0
0

Vi vill inleda det nya året med att berätta om en, för oss, efterlängtad händelse! Äntligen, äntligen så har vi ett släppdatum för den nya kokboken!!! Den 21 mars kommer boken ‘Slottsträdgården Ulriksdal – mat och njutning från trädgårdscaféet’ ut! Författare är Katarina Nordgren och för bilderna står vår ”husfotograf” Tomas Södergren. Det här är en bok vi sett fram emot mycket länge!

Slottsträdgården Ulriksdal utanför Stockholm är en oas för alla som älskar trädgård, inredning och design. Som kronan på verket står varje vardag en överdådig vegetarisk buffé uppdukad i Trädgårdscaféet. Där finns rätter lagade av säsongens råvaror, med influenser från hela världen, skapade av kreativa kockar. Rätterna i boken har en grön bas, men passar att servera med kött, fågel och fisk. De ca 100 recepten omfattar allt från varmrätter till bröd, läckra bakverk och julmat.

Boken berättar även om Slotträdgården och ger råd till den som vill odla i liten skala. Trädgårdsmästare Bosse Rappne ger sina bästa tips. En vacker bok om Ulriksdals fantastiska miljö med mängder av härliga bilder.

Läs mer om boken på bokförlaget Semics hemsida

Se filmen om den nya kokboken!

$
0
0

I den här filmen berättar Bosse, författaren Katarina Nordgren och fotograf Tomas Södergren lite mer om den kommande kokboken  ‘Slottsträdgården Ulriksdal – mat och njutning från trädgårdscaféet’’. Boken kommer ut i handeln den 21 mars 2013.

Läs mer om boken här
Se filmen på You Tube

 

Vill du jobba hos oss?

$
0
0

Nu börjar vi vår rekrytering inför säsongen och först ut är butiken som söker nya medarbetare. Om du skulle vilja jobba hos oss så  är du varmt välkommen med en ansökan!

Medarbetare i Trädgårdsbutiken

Tjänsten innebär:
- Kassaarbete
- Uppackning och prismärkning av varor
- Viss skötsel av växter
- Städning och påfyllning i butik och kassor
- Vid behov vara behjälplig med andra sysslor förekommande i en handelsträdgård

Läs mer om tjänsten 

Torsdagar är tulpandagar!

$
0
0

Torsdagar är normalt den stora tulpandagen här på Slottsträdgården. I orangeriet byts alla lådor med tulpaner ut så att det är fullt sortiment med krispiga härliga tulpaner där till helgen. Det är en ganska unik grej med självplock av tulpaner och något som vi är riktigt stolta över att kunna erbjuda. Det är så roligt att märka vilken vardagslyx ni kunder tycker det är att få välja sorter själva och göra egna buketter!

Det ni kunder inte märker så mycket av är att det pågår ett intensivt skördande och buntande ”bakom kulisserna”. Uppe i sommarblomstältet skördar vi och gör alla tulpanbuketter som finns till försäljning på Verandan. Mixbuketter går utan tvivel bäst. Vi buntar dels klassiska karamell/tuttifrutti-mixar och dels de populära mixarna i en lila-rosa färgskala och båda ska göras både tio- och tjugopack.

När ”tulpanbergen” börjar minska infinner sig en skön tillfredställelse och vi kan titta på alla fyllda Kew-garden-krukor med stolthet. Torsdagens skörd räcker förhoppningsvis ända till imorgon då det är dags att fylla på igen :)

Här har vi samlat några bilder från själplocket från åren 2002 – 2011

 

Äntligen fredag!

$
0
0

Äntligen fredag! Nu på eftermiddagen har Hanna och Camilla förberett inför helgen inne i Orangeriet. Det sista av julens växter städades bort och de fyllde på med ännu mer tulpaner. Hanna gjorde ståtliga arrangemang med tulpaner medan Camilla röjde bord i en rasande fart! Nu andas det ännu mer vår härinne!

Självplock av tulpaner  I  Slottsträdgården Ulriksdal
Nu har fröerna kommit!  I  Slottsträdgården Ulriksdal

Fröerna har kommit!!! I år har vi valt att ta hem Impectas fröer och utbudet  är enormt stort. Varmt välkomna att spana in årets nyheter i hyllorna – det finns mycket roliga sorter att upptäcka!

Sofia sår frön  I  Slottsträdgården Ulriksdal

Planeringen inför frilandssäsongen är i full gång och inne i odlingens varmgula ljus hittar vi Sofia som gör grobarhetstester på gamla fröer.

Fröer från Impecta  I  Slottsträdgården Ulriksdal

Några av Sofias persolinga favoriter ur Impectas sortiment är bland annat Rödbeta ‘Chioggia’ och den gula Rödbetan ‘Burpees Golden’. Nästa vecka kommer Sofia att dela med sig lite om vad man ska tänka på när det gäller att så fröer. Vi på Slottsträdgården Ulriksdal önskar er en trevlig helg och varmt välkomna ut till oss i helgen!

 

 

Våra fröfavoriter

$
0
0

Börjar det att klia i de gröna fingrarna?! I butiken har vi nu ett otroligt stort sortiment av fröer och vi har botaniserat lite bland de sorter som kan börja frösås redan nu under januari. Här kommer några av våra fröfavoriter:

Äkta Stormhatt  I  Slottsträdgården Ulriksdal ÄKTA STORMHATT
Aconitum Napellus

En av våra äldsta perenner. Djupt blå, höga blomställningar. Mycket anspråkslös.

ODLING:
Sås inomhus. Täck med ett tunt lager grus eller perlit. Efter en månad placeras sådden kallt (-5°C) ca en månad. Därefter utomhus i skuggläge. Kan även sås sep-nov utomhus eller i kallväxthus eller kallbänk. Täck gärna sådden med snö. OBS! Växten är giftig.

Fantastisk vacker och en riktig prydnad i perennrabatten!

Blå Passionsblomma  I  Slottsträdgården Ulriksdal BLÅ PASSIONSBLOMMA
Passiflora Caerulea

Slingrande rankor med stora, vita blommor med ljusblå bikrona (corona). Krukodlas och övervintras frostfritt. Placeras gärna utomhus under sommaren.

ODLING:
Fröerna ruggas lätt med sandpapper och blötläggs sedan 1 dygn före sådd. Sås inomhus. Planteringsjord blandas med 1/4 torv och 1/4 perlit eller finkornigt grus. Täck med klar plast försedd med lufthål. Håll sådden i 28-30 grader tills groning skett, därefter i rumstemperatur. Odlas mot spaljé eller liknande. Beskär varje år i feb-mars.

Kaskadpelargon  I  Slottsträdgården Ulriksdal KASKADPELARGON F1 ‘TORNADO LILAC CADIX’
Pelargonium Peltatum

(Hängpelargon) Ljust lilarosa blommor i täta knippen. Rikblommande, naturligt kompakta och grenande, hängande, självrensande plantor med klargrönt bladverk. Bäst för amplar och lådor. Värmetolerant. Blommar oavbrutet under hela sommaren.

Odling:
Förkultiveras inomhus i såjord. Fukta jorden före sådd och tryck endast lätt ned fröerna på ytan. Håll sådden vid ca 21-25 grader. Utplanteras efter avhärdning när frostrisken är över. Kan även krukodlas.

Lavendel  I  Slottsträdgården Ulriksdal LAVENDEL
Lavandula Angustifolia

Lavendel används främst för sin väldoft, men är även mycket värdefull till rabatt, kant, häck och stenparti. Silvergrått bladverk och blåvioletta blommor med en underbar doft.

ODLING:
Sås inomhus. Fröerna blandas med sand och fördelas jämnt på den fuktade jordytan. Täck sådden med klar plast försedd med lufthål. Om groning ej inträffat inom en månad placeras sådden i kylskåp ca en månad. Därefter utomhus i skuggläge. Kan även sås sep – nov utomhus i krukor eller på friland. Kan krukodlas och övervintras frostfritt. Beskär plantorna varje vår.

Pelargon Orange Appeal  I  Slottsträdgården Ulriksdal PELARGON F1 ‘ORANGE APPEAL’
Pelargonium Hortorum

Lysande orangefärgade blommor. Den första riktigt orange pelargonen. Storblommande. Bildar stadiga, välgrenande plantor med riklig blom. Sorten har premierats med Fleuroselect Guldmedalj.

Odling:
Förkultiveras inomhus i såjord. Fukta jorden före sådd och tryck endast lätt ned fröerna på ytan. Håll sådden vid ca 21-25 grader, efter groning ljust och svalt. Utplanteras efter avhärdning när frostrisken är över. Kan toppas för ett buskigare växtsätt. Övervintras frostfritt.

Nästa vecka kommer det ett till inlägg om våra fröfavoriter. Vi har massor vi vill dela med oss av!

Vårblomning

$
0
0

I veckan kom snön tillbaka till Stockholm och det känns som om vi alla längtar efter allt som har med grönska och skir vårblomning att göra. För er som inte har möjlighet att besöka oss, eller en lokal handelsträdgård, bjuder vi på lite nytagna bilder från Orangeriet och Verandan. På Verandan börjar lökväxterna knoppas och bland snittblommorna märks tulpaner och ranunklar allra mest just nu. Doftsinnet kittlas av jasmin, knubbiga timjan- och rosmarinplantor och på hyllorna hittar vi årets första penséerna och ampelvioler. Längtan efter våren har verkligen börjat!

Keramikurnor  I  Slottsträdgården Ulriksdal
Snittblommor och vårblommor på Verandan  I  Slottsträdgården Ulriksdal
Inredning och tulpaner i Orangeriet  I  Slottsträdgården Ulriksdal


Sten i trädgården 12 februari

$
0
0

I februari börjar vi med vårens kurser och föredrag! Först ut i år är Sten i trädgården. Här berättar trädgårdsdesigner Aurelio Enciso lite om vad man kan förvänta sig av föreläsningen:

Vem vänder sig föreläsningen ‘Sten i trädgården’ till?
Den vänder sig till vanliga ”hemmafixare” som har små projekt eller behöver ha lite mer koll över det som inhyrda hantverkare ska göra.

Vad får man lära sig?
Både vad man kan göra i form av inspiration och hur man gör det. Man får också en kostnadsidé över de olika ytorna som man kan göra, hur mycket kostar stenläggning egentligen? Jag har själv arbetat som anläggare och jag delar med mig av hur en anläggare tänker rent praktiskt och visar också lyckade knep och vanliga misstag.

Stenläggning  I  Slottsträdgården Ulriksdal
stensattning-parkering-slottstradgarden_ulriksdal-rappne

Varför är det viktigt att ha hårdgjorda ytor i sin trädgård? Vilka är fördelarna? Finns det nackdelar?
Sten spelar stor roll i många faktorer. Både rent praktiskt och funktionellt, och för det vackra och naturliga. Fördelarna är många. Stenens långa livslängd är nog det första. Har man bara tänkt rätt, utfört det rätt och balanserat de olika elementen i trädgården rätt så finns det absolut inga nackdelar med sten!

Du har själv arbetat länge med att lägga sten, har du några favoritmaterial?!
Natursten som redan finns på platsen. Det är underbart att få återanvända det som redan finns!

sten-grus-parkering-tradgardsdesign-slottstradgarden_ulriksdal-rappne
Stenläggning  I  Slottsträdgården Ulriksdal

Boka en plats till föredraget Sten i trädgården här
- Missa inte vårt föredrag om anläggning! Läs mer här.

Skydda dina vintergröna växter mot vårsolen

$
0
0

När vintersolen ligger på blir vintergröna blad och barr uppvärmda. Många växter ”tror” då att det är vår, att det är dags att börja växa och öppnar sina klyvöppningar. Men när marken är frusen kan inte växten suga upp vatten. Blad och barr torkar ut. Blåsiga och soliga växtplatser är naturligtvis mest utsatta. Skadorna som uppstår syns oftast inte förrän långt senare fram på vårkanten.

Särskilt känsliga växter:

  • Lagerhägg
  • Rhododendron
  • Sockertoppsgran
  • Mahonia
  • Bergbambu
  • Lavendel
  • Buxbom

Även rosornas grenar torkar ofta i vårsolen, särskilt klängrosor i sydlägen. Kom också ihåg att skydda spaljerade persikoträd. När dagsmejan ligger på i mars värms grenarna upp och blomknopparna lockas fram för tidigt, långt innan humlor och bin har vaknat. Då sker ingen pollinering.

Så här skyddar du dina vintergröna växter: Täck ömtåliga växter med fiberduk, juteväv, skuggväv eller granris.

Skydda dina vintergröna växter mot vårsolen.
vintertackning-fiberduk-sackvav-slottstradgarden_ulriksdal-rappne

Material/verktyg: Till vänster i bild ser ni exempel på olika typer av skuggväv. En häftpistol är utmärkt om du exempelvis vill fästa skuggväv vid en husvägg. För att ”paketera” buskar m.m. använder du vanligt snöre.

bosse-rappne-vintertacker-slottstradgarden_ulriksdal-rappne

Pressvisning i Ladan

$
0
0

I fredags (1 februari 2013) hade Bonnierförlagen pressvisning för årets ”gröna böcker”. I Ladan samlades över 100 journalister för att få veta mer om förlagens kommande titlar. Även i år får vi som älskar trädgårdsböcker vårt lystmäte mättat, det kommer massor av spännande titlar!

Du har väl inte missat att vår nya kokbok kommer ut snart?!

Konferens I  Slottsträdgården Ulriksdal
Konferens I  Slottsträdgården Ulriksdal

Vi ville ge gästerna en härlig känsla av vår med blomsterarrangemang baserade på säsongens blommande växter. Här har vår florist Mona använt ranunklar och julrosor.

Konferens I  Slottsträdgården Ulriksdal
Konferens I  Slottsträdgården Ulriksdal

Kungsängsliljor fungerar utmärkt som snitt!

Konferens I  Slottsträdgården Ulriksdal
Bosse Rappne  I  Slottsträdgården Ulriksdal
Konferens I  Slottsträdgården Ulriksdal

Här ser vi ännu fler spännande titlar som är på väg ut i handeln nu i vår!

Dekorativt!

$
0
0

Snart börjar alla vårbeställningar från Formex att anlända till butiken, men vi vill passa på att tipsa om några fina prylar som redan finns hemma i butiken. De här dekorativa, grafiska muggarna är utmärkta att plantera små vårlökar som exempelvis iris i. Skålarna sätter garanterat lite guldkant på frukostflingorna!

Skålar  I  Inredning  I  Slottsträdgården Ulriksdal
Mjölkkanna  I  Inredning  I  Slottsträdgården Ulriksdal

Mjölkkannan är en annan av våra favoriter. Du kanske känner igen storasystern?!

Giggs och Chewie

$
0
0

Ett av de mest populära inslagen på vår Facebooksida är bilder på Giggs och Chewie. Vi avslutar veckan med lite bilder på våra ståtliga (och mycket lata) killar!

Ett kattliv  I  Slottsträdgården Ulriksdal

Giggs är vacker, godmodig, trind och go! Han trivs bäst nära tjejerna i kassan och att ”klämma ner sig” på de mest konstiga ställen, halmstommar och korgar är några av favoritplatserna. Här kan du se ett exempel på det :)

Ett kattliv  I  Slottsträdgården Ulriksdal
Ett kattliv  I  Slottsträdgården Ulriksdal

Chewie på sin favoritplats. Han är lite blygare, ”pratar mer” och gillar att gömma sig bland krukväxterna och höst upp på hyllorna i butiken.

Ett kattliv  I  Slottsträdgården Ulriksdal
Ett kattliv  I  Slottsträdgården Ulriksdal

Vår söta lilla ”smörkola”!

Viewing all 125 articles
Browse latest View live